Publiceringsdatum: 7 augusti 2023
Opel Astra Electric
Biltest

Opel Astra Electric

Enkel revolution

Biltest - Under många år var Astra Vauxhalls försäljningssuccé. Men under de senaste åren har Astra inte längre legat i topp på försäljningslistorna. De mest sålda bilarna är ju alla eldrivna. Det är därför Vauxhall nu introducerar Astra Electric. Kommer denna eldrivna variant av Astra att innebära den revolution som märket väntar på?

När den nuvarande generationen av Astra introducerades 2022 tillkännagavs tre drivlinor: en traditionell bensinmotor, en hybridmotor och en elmotor. Och en annan viktig sak tillkännagavs: oavsett vilken motor som väljs kommer Astra att se likadan ut. Så Astra Electric är inte en futuristisk bil eller en droppformad produkt från vindtunneln.

Opel Astra Electric

Astra är en modern bil, eftersom dess linjer är eleganta och minimalistiska. Det svarta bandet som visuellt förbinder strålkastarna (och döljer olika sensorer bakom det) skapar ett unikt utseende. Den blå färgen ger testbilen extra karaktär.

Utrymme

"Detoxing" var centralt för inredningsdesignen. Med detta menar Opel att allt onödigt och potentiellt distraherande har tagits bort. Det enda dekorativa elementet är den så kallade "svarta panelen": en svart panel där klockorna bakom ratten och den centrala displayen är inkapslade, så att de ser ut att bilda en enda enhet. Denna design skapar ett sobert utseende, men också en städad känsla och en ren helhet.

Opel Astra Electric
Opel Astra Electric

Utrymmet fram och bak är utmärkt. Med framsätena i det bakre läget kan inte ens långa förare nå pedalerna! Som med de flesta elbilar är batterierna inbyggda i golvet. Dessa är dock uppdelade i två delar, vilket lämnar tillräckligt med utrymme i mitten för fötterna på de bakre passagerarna. Till skillnad från vissa andra elbilar sitter passagerarna alltså inte i baksätet med benen i vädret.

Utrustning

Eftersom elektrisk framdrivning togs med i beräkningen redan vid den första konstruktionen krävdes ingen eftermontering för detta. Utrustningen och reglagen liknar därför dem i alla andra Astra. Ljud-, kommunikations- och navigationssystemet är komplett och fungerar smidigt.

Opel Astra Electric

När det gäller säkerhet erbjuder Astra Electric allt som kan förväntas, plus två nya funktioner (som kommer till de andra Astra-modellerna senare). Från och med nu kan Astra hjälpa till vid omkörning. Detta kräver dock att man först anger riktning och först därefter avgör elektroniken om det är säkert och styr automatiskt in bilen i ett annat körfält. Problemet är att andra trafikanter kan bli skrämda om Astra-föraren börjar blinka slumpmässigt. En annan ny funktion är den smarta hastighetsgränsen, som inte bara läser av trafikskyltar utan också tar hänsyn till väder- och trafikförhållanden och ger rekommendationer baserat på dessa.

Elbil

Stellantis, Opels moderbolag, introducerade nyligen en helt ny elektrisk drivlina och Astra är den tredje modellen som drar nytta av den. Både batteriet och elmotorn är mer effektiva än tidigare, vilket förbättrar prestandan och ökar räckvidden jämfört med tidigare Stellantis-modeller. Under testet i gynnsamma väderförhållanden kunde Astra Electric köra 422 km på ett fullt batteri (officiellt värde: 418 km). Laddning kan ske med upp till 11 kW vid en offentlig laddstation och 100 kW vid en snabbladdare.

Opel Astra Electric

Det räcker med att köra några meter för att inse att "Electric" är framtidens Astra. Denna modell sätter sig själv i rörelse med en lätthet som tidigare varit okänd för Astra. Dessutom svarar bilen fint på gaspådraget, vilket också gör att dess mjukhet är vida överlägsen den hos den konventionella Astra. Prestanda är verkligen bra i sportläget, men här är det märkbart att motorn reagerar på föraren med en liten fördröjning för att skydda den från sig själv.

I B-läget minskar Astra Electric hastigheten när man släpper upp gaspedalen och omvandlar rörelseenergi till elektricitet. Jämfört med andra elbilar är denna effekt dock liten. Enpedalskörning är därför inte möjlig. Opel gör detta val eftersom det skulle kräva för mycket tillvänjning av förare som kommer från en konventionell bil. Det kan vara sant, men andra märken ger helt enkelt föraren valet att "regenerera" mycket eller lite och då är alla nöjda.

Opel Astra Electric

Köregenskaper

Trots att alla Astra har (i stort sett) samma chassi och därför bör ha samma köregenskaper, körs Electric annorlunda. Det beror på att batteripaketet är en del av plattformen och därför är Electric 31 % styvare än en konventionell Astra.  Som ett resultat av detta styr Electric Astra hårdare. Dessutom kan fjädringen göra sitt jobb ännu bättre eftersom den inte störs av andra krafter och bilen är lugnare och mer stabil.

Också mycket viktigt: eftersom färre krafter utövas på karossen är Electric ännu tystare. Inte bara motorn gör sitt arbete ohörbart, utan även ljudet från däcken eller vinden är praktiskt taget frånvarande.

Opel Astra Electric

Slutsats

Kommer Astra att bli ännu en försäljningssuccé med ankomsten av "Electric"? Det kommer inte att bero på tekniken. Astra använder den senaste elektriska drivlinan från moderbolaget Stellantis. Därför är Astra Electric snabb, tyst, smidig och ekonomisk. Räckvidden är ungefär densamma som för en bensindriven bil.

Dessutom lyckas Vauxhall särskilja sig väl från befintliga erbjudanden. Dess direkta konkurrenter skriker alla ut att de är elbilar. Astra Electric ser exakt likadan ut som varianterna med förbränningsmotor, erbjuder samma utrymme och samma reglage. Just eftersom Astra också finns med bensinmotor är skillnaden mellan de olika varianterna också mycket tydlig. Av alla elbilar i mellanklassen erbjuder Astra det största steget framåt, samtidigt som tröskeln till eldrift är lägst.

plus
  • Särskilt tyst och smidig
  • Lång räckvidd, snabbladdning
  • Rymlig och väl genomtänkt interiör
minus
  • Att köra med 1 pedal är inte möjligt
  • Passerande stöd kan förvirra annan trafik