Publiceringsdatum: 18 september 2023
Hyundai Kona
Biltest

Hyundai Kona

Konsten att lyssna

Biltest - Vissa företag försöker hålla hemligheten bakom sina framgångar dold. Hyundai, å andra sidan, är mycket öppet: märket lyssnar på kunden och bygger sedan den bil som kunden vill ha. Ett bra exempel är Kona, som finns med bensin-, hybrid- och helt eldrift.

Det kunderna vill ha år 2023 är en kompakt SUV (Sports Utility Vehcile) som är funktionell och ger valuta för pengarna. Med tanke på dess avsedda användning och budget är interiörutrymme och strömlinjeformning viktigare än terrängprestanda. Så även om Kona har samma grundform som ett terrängfordon är dess linjer eleganta och futuristiska. Faktum är att Kona är så progressivt ritad att konkurrenterna ser direkt gammalmodiga ut!

Hyundai Kona

Utrymme

Hur modern interiören är beror mycket på den valda trimmen. Med en kupé i offwhite och beige ser Kona nästan ut som ett fordon från framtiden. Testbilen med mörkgrå inredning ser däremot konventionell ut. Tack vare sin höga konstruktion är insteget enkelt och den höga sittpositionen ger en något bättre sikt över trafiken än en vanlig halvkombi. Utrymmet fram är bra, det bak är genomsnittligt för en bil av den här storleken.

Hyundai Kona
Hyundai Kona

Utrustning

Ovanpå instrumentpanelen finns en stor displaypanel som sträcker sig från bakom ratten till halvvägs upp på instrumentpanelen. Den vänstra högtalaren är integrerad i denna panel, vilket skapar en speciell look. Displayens layout är logisk, men ibland vill Hyundai visa för mycket information på en gång, vilket fortfarande gör den rörig.

Hyundai arbetade med hifi-specialisten Krell fram till nyligen, men eftersom kunderna aldrig hade hört talas om detta absoluta premiummärke ville de inte betala för det. På kundens begäran är därför det välbekanta Bose tillbaka. Det betyder att ren hi-fi har bytts ut mot ett starkt färgat ljud med betoning på disco på bekostnad av klarhet och tystnad.

Hyundai är en av de första tillverkarna att implementera alla säkerhetssystem som kommer att vara obligatoriska i Europeiska unionen från och med 2024. Det innebär att Hyundai tolkar reglerna först, och när det är tveksamt väljer den koreanska tillverkaren strikt. Ett ögonblick över hastighetsgränsen bestraffas omedelbart. Även mindre misstag varnas för och ljudet för "navigationssystemet räknar om rutten" och "bromsa nu för att undvika en dödlig olycka" är detsamma. Därför måste föraren titta efter vad som varnas för på skärmen. Den som sedan tittar för länge på skärmen blir tillsagd att hålla ögonen på vägen! Om föraren under styrningen för ett ögonblick blockerar kameran på rattstången, varnas föraren återigen för detta. Kort sagt: All hjälp är bra, men detta måste vara tydligare och med lite mer spelrum.

Hyundai Kona

Elbil

För att möta en mängd olika behov finns Hyundai Kona tillgänglig med en konventionell bensinmotor, som hybrid och som elbil (beroende på land). Eftersom den helt eldrivna varianten är den överlägset mest populära, designades nya Kona först som en elbil, innan bensin- och hybridversionerna fick ge vika. Hyundai har också en serie så kallade "IONIQ"-modeller. Dessa är alltid eldrivna och använder 800-voltsteknik. Det ger bättre prestanda, högre laddningshastigheter och större uthållighet. Den är dock mycket dyrare än den vanligare 400-voltstekniken, vilket är anledningen till att den valdes för Kona.

Hyundai Kona

Fysiskt sett är batteripaketet ungefär lika stort som det i den tidigare Kona. Tack vare en annan kemi är dock kapaciteten större. Den maximala laddningshastigheten har förblivit ungefär densamma, men den genomsnittliga laddningshastigheten har blivit mycket högre, vilket möjliggör snabbare laddning vid en snabbladdare i balans. Även om samma elmotor används som i den tidigare Kona, har förbrukningen ändå minskat tack vare den förbättrade strömlinjen. Under testet kunde 415 km köras på ett fullt batteri (testförbrukning: 15,3 kWh/100 km).

Hyundai väljer att maximera alla fördelar som eldrift erbjuder. De som inte är sugna på det kan köra Kona Electric som en vanlig bil med automatlåda. De som vill dra nytta av de extra funktionerna kan välja mellan lägena regular, economy och sport, där prestandan varierar från "mycket normal" till "osannolikt snabb för en familjebil". I det senare fallet ger elmotorn så mycket kraft att framhjulens grepp är den begränsande faktorn. I tre steg kan man välja hur mycket hastigheten ska minska när gaspedalen släpps och hur mycket energi som ska återvinnas. Enpedalskörning är därför möjlig.

Hyundai Kona

Väghållning

Under provkörningen upplevdes köregenskaperna som den största vinsten jämfört med den tidigare Kona. Hyundai har uppenbarligen lärt sig under de senaste åren att maskera den höga batterivikten, eftersom Kona Electric är lika dynamisk som den nyligen testade Kona Hybrid. Köregenskaperna är inte bara bra för att vara en elbil, de är lika bra som i en konventionell lågbyggd kombibil.

Detta är tack vare den kommande N-Line-versionen. Den ska närma sig de sportiga köregenskaperna hos Hyundais "N"-sportbilar. Och för att uppnå det har man tagit premiumversionen som utgångspunkt och därmed höjt ribban.

Hyundai Kona

Slutsats

Det är nu en tradition hos Hyundai: man frågar nya kunder vad de letar efter i en bil och befintliga kunder hur saker kan göras bättre. Resultatet är alltid en skräddarsydd bil, och Kona Electric är ett skolexempel. Kona är en kompakt familjebil som ändå är rymlig och funktionell. Utrustningen är modern och komplett, utan att för den skull göra Kona till en leksak för datafreaks. Hyundai är en av de första tillverkarna att implementera alla de säkerhetskrav som Europeiska unionen ställer från 2024, men tolkar dem mycket strikt.

För att möta en mängd olika behov finns Kona som bensin-, hybrid- och elbil. Kona Electric drar full nytta av alla fördelar som eldrift erbjuder. Kona är snabb, tyst, bekväm, ekonomisk att köra och kan köras med en pedal. Eftersom detta är den andra generationen av Kona Electric har problem som begränsad räckvidd eller dålig dynamik på grund av tunga batterier lösts ännu mer effektivt.

Denna balans mellan funktionalitet och teknik, komfort och dynamik, pris och prestanda gör Hyundai Kona till den bil som kunderna älskar.

plus
  • Utmärkt hantering
  • Tyst, stark och bekväm
  • Modern, användbar teknik
minus
  • Bombastiskt ljud Bose ljudsystem
  • Säkerhetsanordningar justerade för kraftigt